Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.U.G. 34/2014 prin exercitarea dreptului de retragere. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in termen de 14 zile de la exercitarea dreptului de retragere. Se recomanda utlizarea aceluiasi serviciu de transport utilizat pentru receptionarea produselor.

 

Conform legislatiei romane in vigoare, OUG 34/2014 - art. 16: “Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevazut la art. 9-15 in ceea ce priveste contractele la distanta (...) urmatoarele: (i)furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare.” Astfel, orice produs cumparat poate fi returnat folosind aceeasi modalitate de livrare. Produsul trebuie sa fie in ambalajul original (in tipla de plastic originala cu holograma aferenta, produsele desigilate nu vor fi acceptate) iar cheltuiala de transport va fi suportata de catre client. Fonoteca Paradis va returna contravaloarea produselor in termen de 14 zile de la data notificarii in scris a dorintei de renuntare la cumparare.

 

Costul returnarii produselor cade in sarcina clientului.

Raspunderea SC Fonoteca Paradis SRL privind garantia legala de conformitate, este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului. Consumatorul trebuie sa informeze Fonoteca Paradis despre lipsa de conformitate in termen de doua luni de la data la care a constatat-o.

 

Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

Legislatia privind returnarea produselor se aplica doar in cazul persoanelor fizice.

Persoanele juridice nu au dreptul sa denunte unilateral contractul de cumparare.